Nytt utdanningstilbud der både forelesere og studenter kommer fra trevarebransjen

Studiestart for trevarestudenter. Den nye utdanningen for ansatte i norske trevarebedrifter startet opp ved Fagskolen Innlandet på Gjøvik denne uka. Daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer (t.v.) holdt fredagens forelesning, her sammen med faglærer Mette Westgård fra Fagskolen Innlandet og studentene ved modulen «Materialkunnskap og produksjonsmetoder i trevarebransjen».

Et helt nytt utdanningstilbud for ansatte både i trevarebransjen og andre norske produksjonsbedrifter er i gang ved Fagskolen Innlandet på Gjøvik. Første samling er nå unnagjort, og flere av foreleserne kommer fra norske trevarebedrifter. Og hva med studentene? De kommer også fra trevarebransjen.

- Dette gikk jo veldig greit, og det var både morsomt og interessant å kunne bidra som foreleser, sier daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer, som etter fredagens bedriftsbesøk ved NaTre Gjøvik holdt forelesningen der tematikken var «Norsk trevarebransje i dag og framover».

Dette er utdanninger som er oppdelt i korte moduler som gir studiepoeng på fagskolenivå. Innholdet i modulene er spesielt innrettet mot norsk industri og norske produksjonsbedrifter, og studentene, altså de ansatte ute i bedriftene, kan i samråd med bedriften sjøl velge hvor mange moduler de vil ta.

- Ny og flott mulighet
- Dette er en ny og flott mulighet for norsk trevarebransje og de ansatte i bedriftene våre. Modulene tar noen uker å gjennomføre, og de kan lett kombineres med jobb og fritid, uavhengig av hvor i landet bedriften ligger, sier Widerøe Wibe, og viser til at to av modulene er altså laget spesielt for ansatte i norske trevarebedrifter.

Målet med denne nysatsingen innenfor utdanningsfeltet er å gjøre det lettere for bedriftene å kunne tilby sine ansatte videreutdanning og ny kompetanse på en enkel og godt organisert måte. Utdanningen er finansiert gjennom Kunnskapsdepartementet, og er forankret i stortingsmeldingen «Lære hele livet».

- Målet er at ingen skal gå ut på dato på grunn av manglende kompetanse. Mange trenger påfyll av ny kunnskap for å være bedre rustet for et arbeidsliv i rask endring og omstilling, sier Hilde Widerøe Wibe.

Mange forelesere fra bedriftene
De aller fleste av forelesningene og samlingene skjer digitalt på teams, og i tillegg til Fagskolen Innlandets egne faglærere deltar godt over 20 fagpersoner fra norsk trevarebransje som forelesere i modulen  «Materialkunnskap og produksjonsmetoder i trevarebransjen».

Modulen gir 10 studipoeng på fagskolenivå, og avsluttes med en fysisk samling i slutten av januar. Det er til sammen godt over 20 moduler som inngår i en fullverdig Industri 5.0-utdanning på 120 studiepoeng, men det er altså den enkelte student som i samråd med sin egen bedrift bestemmer hvor mange moduler man vil gjennomføre.

Neste modul som er utarbeidet spesielt for ansatte i norske trevarebedrifter har oppstart i februar 2024, og handler om sirkulærøkonomi, gjenbruk og bærekraft i trebransjen.


For mer informasjon om utdanningen:

https://fagskolen-innlandet.no/studier/teknologifag/sirkulaerokonomi-og-gjenbruk-i-trevarebransjen


Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: