NorDan med omfattende moderniseringer – kjøper opp lokal strømprodusent

Publisert

NorDan AS og administrerende direktør Trond Magnar Unhammer vil produsere vinduer med strøm fra eget kraftverk, og har nå overtatt det lokale kraftverket Fossekallen Kraftverk på Moi. Foto: Johannes Worsøe Berg

– Vi jobber kontinuerlig med å gjøre NorDan enda mer bærekraftig, og da er det en stor fordel å kunne utnytte lokale kraftressurser rett inn i produksjonen.

Dette sier administrerende direktør Trond Magnar Unhammer i NorDan AS i en kommentar til at selskapet nå har overtatt Fossekallen Kraftverk med både produksjonsutstyr, bygninger og fallrettigheter.

NorDan-fabrikken på Moi i Rogaland er Norges største vindusfabrikk, og med oppkjøpet av det lokale kraftverket styrkes nå den grønne profilen ytterligere med kortreist vannkraft rett inn i fabrikken.

- Sammen med solcellene på fabrikktaket vil dette kunne dekke rundt 25 prosent av fabrikkens kraftforbruk. I tillegg gir kombinasjonen av sol og vann mulighet for å balansere energiproduksjonen, slik at fabrikken har stabil tilgang på egenprodusert kraft uansett om det regner eller er blå himmel, sier Unhammer.


Omfattende moderniseringsprogram
Også konsernsjef i NorDan-Gruppen, Dag Kroslid, har positive forventninger til at NorDan nå overtar Fossekallen Kraftverk, som ligger bare noen steinkast unna fabrikken på Moi.

- Vi har en tydelig bærekraftstrategi der vi både skal tilby de meste energieffektive vinduene i våre seks hovedmarkeder og samtidig produsere vinduer og dører med lavest mulig klimafotavtrykk ved våre 12 fabrikker, sier Kroslid.

- Investeringen i elektrisitet med eget vannkraftverk er et godt eksempel på vårt arbeid med bærekraft. Det pågår nå et stort moderniseringsprogram ved fabrikken på Moi, hvor vi investerer 200 millioner kroner i perioden 2023-2025, forteller konsernsjefen I NorDan-Gruppen, og viser samtidig til at moderniseringen er en del av NorDans plan for markeringen av 100-årsjubileet i 2026.


- Energiforbruket viktig

– Fabrikken på Moi står midt i et historisk stort oppgraderingsprogram, der vi tenker helt nytt for å skape Norges beste vindusfabrikk, sier fabrikksjef Torfinn Knutsen.

- Da er energiforbruket en viktig del av bildet, og nå får vi stabil vannkraft levert direkte til fabrikken. Kraftverket er selvfølgelig også koblet til strømnettet, slik at overskuddsenergien også utnyttes.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: