Per Kristian er møbelsnekker og student i arbeidstida: - Vi lærer mye av andre bedrifter

Per Kristian Kristiansen har svennebrev som møbelsnekker og fagbrev i CNC-faget. Han har vært tilknyttet Engelsviken Snekkerverksted AS i nesten ti år, og er også student ved den nye modulbaserte utdanningen for ansatte i norske trevarebedrifter i regi av Fagskolen Innlandet.

Møbelsnekker Per Kristian Kristiansen (27) ved Engelsviken Snekkerverksted AS har svennebrev som møbelsnekker og fagbrev i CNC-faget. Nå bruker han litt av arbeidstida til å studere materialkunnskap, produksjonsmetoder, bærekraft og sirkulærøkonomi i trevarebransjen.

De siste 10 årene har Kristiansen vært tilknyttet trevarebedriften i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Mot slutten av fjoråret ble det kjent at Slevik Trevarefabrikk og Engelsviken slår seg sammen og starter opp en ny trevarebedrift: Slevik Trevare AS.

- Jeg er alltid på leiting etter å lære noe nytt, jeg liker å få påfyll av ny kunnskap. Derfor passet det veldig godt med den nye modulbaserte utdanningen som er utviklet nå, og det gjør det jo ekstra interessant at deler av utdanningen er spesiallaget for ansatte i norske trevarebedrifter, forteller Kristiansen.

Spesielt utviklet for trevarebransjen
Det nye utdanningstilbudet er i regi av Fagskolen Innlandet, der to av modulene altså er spesielt tilrettelagt for ansatte i norske trevarebedrifter. Utdanningen er fleksibel og delt opp i korte, små moduler som gir studiepoeng på fagskolenivå.

Målgruppen for den nye utdanningen er de ansatte i norske produksjons- og trevarebedrifter, og modulene er lagt opp slik at utdanningen kan kombineres med jobb, fritid og familieliv.

- Dette er en veldig flott mulighet for kompetanseheving for oss som er ansatt i norske trevarebedrifter, men de fleste modulene er såkalt bransjenøytrale. Sammen med bedriften vi jobber i bestemmer vi sjøl hvor mange moduler vi ønsker å ta, sier Per Kristian Kristiansen.

Modul i bærekraft og sirkulærøkonomi
Sist høst var han student ved modulen «Materialkunnskap og produksjonsmetoder i trevarebransjen», som gir 10 studiepoeng på fagskolenivå. Modulen har avslutningssamling i Rogaland nest siste uka i januar, og i midten av februar er det oppstartssamling i modulen «Sirkulærøkonomi, bærekraft og gjenbruk i trebransjen» ved Fagskolen Innlandet på Gjøvik.

- Hver modul startes og avsluttes med en fysisk samling, slik at studentene blir kjent mer hverandre og de bedriftene de jobber i. Dette er veldig nyttig, for vi lærer mye av hvordan de andre bedriftene jobber med ulike utfordringer i sin bedrift, sier Per Kristian, og viser til at de aller fleste forelesningene skjer på Teams i løpet av arbeidsdagen.

- Det er det som er fint med denne formen for utdanning, er kombinasjonen av arbeidstid og fritid. Opplegget er en skikkelig vinn-vinn-situasjon for bedriften og den ansatte, mener møbelsnekkeren ved Engelsviken, som varmt anbefaler den nye utdanningen overfor ansatte i norske trevarebedrifter.

Gratis utdanning for den ansatte
- Jeg ønsker å være student også på modulen innen bærekraft og sirkulærøkonomi i trebransjen, som starter opp i midten av februar. Det er ikke høye krav for å komme inn, tanken er jo at så mange som mulig skal kunne ta del i dette nye tilbudet, og det går jevnt over veldig greit å kombinere utdanningen med jobb og fritid, sier Per Kristian Kristiansen.

Utdanningen er i prisippet gratis for de ansatte. Myndighetene dekker det aller meste av kostnadene, mens bedriftene vanligvis dekker kostnadene til reise og opphold, i tillegg til den arbeidstiden som brukes til utdanningen.


Mer info og søknadsfrist 18. januar

Her er mer utfyllende informasjon om modulen «Sirkulærøkonomi, bærekraft og gjenbruk i trebransjen» ved Fagskolen Innlandet. Modulen starter opp i midten av februar og har søknadsfrist 18. januar:
https://fagskolen-innlandet.no/studier/teknologifag/sirkulaerokonomi-og-gjenbruk-i-trebransjen

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: