- Regjeringskvartalet var på kundelista på 90-tallet også, dette er spennende

Per Ola Solberg (t.v.) har jobbet nærmere 40 år innenfor det som nå er Vyrk-konsernet, og Eivind Merok er utviklingsleder for Vyrks anlegg og avdelinger i Fagernes, Stange, Trysil og Brumunddal.

- Jeg har vært her i snart 40 år, og det vi holder på med nå overfor det nye Regjeringskvartalet er nok det aller mest spennende prosjektet jeg har vært med på.

Per Ola Solberg (65) er aktiv både innen salg og produksjon og er en av veteranene i Vyrk-konsernet. Han har vært med på spennende prosjekter både inn mot Vatikanstaten i Roma, Kastrup lufthavn i København og Operaen i Bjørvika, for å nevne noe. Men det skal mye til å slå det som pågår akkurat nå i Vyrk-systemet.

- Vi ser jo at store prosjekter som Regjeringskvartalet gir rom for å utvikle nye produkter. På 1990-tallet leverte vi bordplater i hvitlasert lønn til det som da var femte byggetrinn i Regjeringskvartalet, sier Per Ola.

- Dette ble et produkt som gikk veldig godt for oss i mange år. I disse dager leverer vi mikroperfererte plater med kvartskåret bjørk til H-blokka i Regjeringskvartalet, og det ser ut til å bli en veldig fin leveranse for oss.

Strategisk innerveggsamarbeid

- Mye er allerede godt i gang, og noe er fortsatt i utviklingsfasen, sier Vyrks utviklingsleder Eivind Merok.

- Hvis vi lander alt det vi nå jobber med overfor det nye Regjeringskvartalet, så vil dette nærmest bli en ny tidsregning for oss.

Vyrk AS gikk tidlig inn i et strategisk samarbeid med Inventas AS og Spilka Industri AS, med mål om å bli et konsortium som skulle stå sterkere i konkurransen om produksjonskontrakter til det nye Regjeringskvartalet.

Trevarebedriften har produksjonsavdelinger i Valdres, Trysil og Stange, samt eget høvleri i Brumunddal, og konsernet har spesialisert seg på industribehandlede paneler, spileelementer og finerte plater, samt glassvegger, kledninger og listverk.

- Vi har jobbet hardt for å utvikle et helt nytt konsept av smarte innervegger bestående av tre og stål til det nye Regjeringskvartalet, og sammen med de andre prosjektene vi jobber med er dette veldig, veldig spennende for oss, sier Merok.

Fokus på kortreist bjørk
Ett av de andre prosjektene Vyrk er involvert i overfor det nye Regjeringskvartalet er produksjon av bjørkepanel og bjørkefinerte plater basert på kortreiste råvarer fra Oslo kommunes skoger.

- Statsbygg har utfordres oss innenfor bruken av norsk bjørk, så nå ligger det kortreist bjørk fra Oslos skoger til tørking ved anlegget vårt i Brummunddal, forteller Vyrk-veteranen Per Ola Solberg, som på 90-tallet var en del av samarbeidet mellom Trysil Interiørtre AS og R5-bygget i Regjeringskvartalet.

- Den gangen var det lønnefinerte plater og himlinger vi leverte, og nå er det utrolig spennende å se hva vi får til innenfor bjørkefinerte plater og bjørkepanel basert på kortreist, norsk bjørk.

- Bjørka har heldigvis begynt å bli mer populær igjen, det har vi sett over flere år. Vi har jo veldig mye bjørkeskog i Norge, og nå vi ser at interessen for dette materialet er sterkt økende også blant arkitektene.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: