- Svært skuffende at de ikke har tatt de sterke bekymringene på alvor

Daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer er svært skuffet over regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.

- Vi har uttrykt kraftige bekymringer over situasjonen i byggenæringen, og det er svært skuffende at regjeringen ikke tar disse bekymringene på alvor.

Daglig leder i bransjeforeningen Norske Trevarer, Hilde Widerøe Wibe, er svært skuffet over forslaget til revidert nasjonalbudsjett som regjeringen presenterte tirsdag denne uka.

- Trevarebransjen er i en verdikjede som er gjensidig avhengig av hverandre, og konkursene som nå ramler inn får store konsekvenser for hele denne verdikjeden, sier trevarelederen.

- Ignorerer situasjonen
Også adm. direktør Nina Solli i NHO Byggenæringen er svært kritisk til regjeringens utkast til revidert nasjonalnudsjett.

- Vi har hatt utallige møter med regjeringen, hvor signalene vi har fått er at byggenæringen ikke alene skal ta støyten for å kjøle ned norsk økonomi, uttaler Solli i en kommentar.

- Regjeringens forslag er et klart brudd på den lovnaden, og næringen vil fortsette å blø i tiden framover.

Håper på SV
I en pressemelding skriver NHO Byggenæringen at Norges største fastlands- og distriktsnæring står i en alvorlig markedssituasjon, hvor arbeidsledigheten har økt med 14 prosent fra nyttår.

NHO, NHO Byggenæringen og Fellesforbundet har foreslått tiltak for økt aktivitet, blant annet å fylle på Husbanken, bygge flere studentboliger og øke støtten til energieffektivisering for husholdningene.

- Det ville gitt et signal til byggenæringen om at regjeringen har forstått situasjonen og spiller på lag med hardt prøvede bedrifter. Men konsekvensen av dette forslaget er at boligunderskuddet i Norge vil fortsette å øke, og de som taper aller mest på det er førstegangskjøperne, uttaler Nina Solli i NHO Byggenæringen.

- Vi håper at SV som regjeringens budsjettpartner nå vil bidra til at det kommer økte bevilgninger til Enova for energieffektivisering av bygg, og til Husbanken for å stimulere byggemarkedet, kommenterer daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: