- Vi sikter kanskje ikke mot de neste 100 årene, men framtida ser fin ut

Publisert

Espen Christensen Moe er medeier og daglig leder i trevarebedriften Slottsgulv AS i Sandefjord, som fyller 100 år i 2024.

Slottgulv AS kan i år passere en milepæl som ikke så altfor mange norske bedrifter kan skilte med: 100 stolte år! Sist helg ble jubileet markert med gjester og åpne dører i fabrikken.

- Det var skikkelig stas. Vi er jo bare fire ansatte, så aleine danner vi ikke noen lang kø, men med tidligere ansatte, kunder og leverandører så ble det skikkelig trivelig, sier daglig leder og medeier Espen Christensen Moe ved 100-årsbedriften i Sandefjord.

- Det har jo vært store endringer og utskiftinger i trevarebransjen de siste tiårene, så det å kunne markere kontinuerlig drift i 100 år er jo absolutt noe vi kan være stolt av. Det er en sterk prestasjon.

- Framtida ser fint ut
Slottsgulv-sjefen blir 67 om tre-fire år, men å gi seg helt med snekkeryrket har han ingen umiddelbare planer om.

- Jeg kommer nok til å trappe ned litt og legge opp dagene noe annerledes enn nå, men om det er behov for det, så ønsker jeg absolutt å være tilgjengelig for bedriften også i fortsettelsen.

- Jeg synes framtida ser fin ut for oss. Vi har mye å gjøre, og markedet vil alltid etterspørre kvalitet og skikkelige ting med lang levetid. Kundene våre er i hovedsak på strekningen mellom Kristiansand og Oslo, men vi ser at nedslagsfeltet vårt og mulighetene våre blir stadig litt større, også geografisk.

- Vil være tilgjengelig
- Vi har funnet rollen vår og hadde kunnet tatt på oss enda mer, sånn sett. Da måtte vi ansette flere folk og jobbet på en litt annen måte enn vi gjør nå, men det er jo ikke bare-bare å finne dyktige fagfolk til slike ting som vi jobber med, sier Espen Christensen Moe.

Bedriften ble først startet opp i 1924 av M. Sølvberg Johannessen, og så overtatt av Per Bjørkum Trevarefabrikk AS i 1986, før Slottsgulv AS ble startet opp i 2006.

- Jeg har vært innom alle disse tre bedriftene, så det begynner å bli noen år i trevarebransjen. Det har vært en fin reise å være en del av, sammen med mange gode kollegaer og dyktige fagfolk. Og det er jo mye derfor at jeg ønsker å være en del av dette også etter at jeg blir pensjonist om tre-fire år. Å være snekker er et flott yrke.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: