- Fire millioner har hørt snekkerbudskapet vårt, nå skal vi male på videre

Publisert

Norges åtte snekkerambassadører, her ved seks av dem, på trevaresamlingen i Ørsta nylig. Fra venstre: Anna Regine Vada Blom, Kevin Andre Castexs Vik, Nico Wolfermann, Ruben Andersen, Iver Hofstad Raphaug og May Britt Straume Homme.

- De er skikkelig stolte over å være ambassadører for snekkerfaget, og de gjør en kjempeinnsats for å framsnakke trevarebransjen. Da er det også viktig at de kan møtes fysisk for å forsterke lagfølelsen. 

Dette sier Ingrid Finnes, som er rådgiver i Norske Trevarer og har ungdommer, rekruttering og snekkeramdassadørene som ett av sine ansvarsområder i bransjeforeningen.

Nylig var trevarebransjens unge ambassadører samlet i forbindelse med medlemsnøtet i Ørsta i regi av Norske Trevarer Møre og Romsdal.

- Det blir jo sjelden at ambassadørene har mulighet til å møtes fysisk, men det mener vi er veldig viktig at de kan gjøre innimellom. Det gjør ambassadørjobben enda mer meningsfull og trivelig, og det forsterker følelsen av å være en del av et ganske unikt lag i Norge.

Har nådd mange, vil nå enda flere
- Dette arbeidet handler om å holde ut og jobbe på. Vi ønsker jo at yngre folk rundt om i hele landet skal bli bedre kjent med snekkerfaget og at de skal vite at denne bransjen har fantastiske muligheter å by på.

- Dette budskapet må vi gjenta og gjenta. Det er nå tredje året på rad at vi har snekkerambassadører, og jeg tror vi allerede ser effekten av dette arbeidet, sier Ingrid Finnes, og viser til at rekrutteringen til snekkerfaget ser ut til å holde seg stabilt, mens mange andre yrkesfag har noe redusert søkning.

- Vi har nå nådd fram til rundt fire millioner mennesker med budskapet vårt. Likevel trenger vi å nå ut til enda flere ungdommer og gjøre snekkerfaget og trevarebransjen bedre kjent også overfor dem.

- I tillegg skal vi nå fram til enda flere lærere og rådgivere på skolene. Så nå handler det om å male på videre og aldri gi opp, smiler ambassadørsjefen i Norske Trevarer.

Dette er de åtte snekkerambassadørene i Norske Trevarer:

  • Nico Holmeide Wolfermann, CNC-operatør ved Melby Snekkerververksted AS.
  • Ruben Andersen, lærling i snekkerfaget ved Grande Fabrikker AS.
  • May Britt Straume, møbelsnekker ved Henriksen Snekkeri AS.
  • Kevin A. Castexs Vik, snekkersvenn ved Interiør-Snekkeriet AS.
  • Anna Regine Blom, produksjonsleder ved Rovde Møbel og Design AS.
  • Iver Hovstad Raphaug, møbelsnekker ved Tyrikjøkken AS.
  • Amalie Almås, lærling ved FØRRE Vindu / Førre trevarefabrikk AS.
  • Tobias Gravdal, snekkersvenn og trevare-entusiast.  

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: