Arkitekten Aleksandar er teatersnekker - nå vil han leve av familiens verksted

Publisert

Aleksandar Panayotov og Militza Panayotova driver trevarebedriften Snekkeri & Design AS i Molde. Nå er firmaet en av de ferskeste medlemmene i bransjeforeningen Norske Trevarer.

- Vi har mer og mer å gjøre, og nå ønsker vi å videreutvikle bedriften vår slik at vi kan leve av dette begge to. Vi er nesten der nå, sier Aleksandar Panayotov, som driver Snekkeri & Design AS sammen med kona Militza.

Han har jobbet som teknisk tegner, møbeldesigner, møbelsnekker og taktekker, og har seks års arkitektutdanning fra hjemlandet Bulgaria.

Siden 2015 har Aleksandar jobbet som teatersnekker ved Teatert Vårt i Molde, og de siste fem årene har han og kona sakte men sikkert bygd opp eget snekkerverksted hjemme på Bolsøya.

- Det er dette vi aller helst vil jobbe med. Det å drive eget firma og lage skikkelige møbler og innredninger for privatkunder og små og mellomstore bedrifter.

Møbelsnekker i Bulgaria
Han startet jobbkarrieren hjemme i Bulgaria innenfor snekkerbransjen, der han lærte seg både teknisk tegning, snekring og det han vil kalle møbelteknikk.

- Det går an å tene gode penger som dyktig møbelsnekker i Bulgaria, men da må du jobbe kolossalt mye, gjerne seks-sju dager i uka.

- Så derfor begynte vi å planlegge å flytte utenlands. Først tenkte vi på Australia, men så bestemte vi oss for å flytte til Norge, dit mora mi allerede hadde flyttet. Første begynte jeg i et taktekkerfirma i Bergen, men så dukket det opp en mulighet som teatersnekker i Molde, og siden 2015 har vi bodd her i Romsdal.

Fersk trevaremedlem
Nå ønsker Aleksandar og Militza å bli bedre kjent med trevarebransjen i Norge, både for å lære og for å bygge nye nettverk og relasjoner.

- Vi har pløyd alt vi har tjent tilbake i firmaet vårt gjennom investeringer av maskiner og utstyr, og nå står vi foran en ny investering i en ny cnc-maskin. Det kommer til å bli viktig for oss. Vi ønsker at firmaet skal vokse og kunne påta seg nye oppdrag overfor nye kundegrupper, og da kommer vi ikke utenom at vi må investere i enda mer maskiner og utstyr.

Panayotov-familien i Molde består av to voksne og to små barn, og fram til nå har Militza i stor grad vært hjemme hos barna.

- Men nå er begge barna store nok til å være i barnehage, så dermed er vi klar til å løfte firmaet vårt enda et hakk. Det er derfor vi har blitt medlemmer i Norske Trevarer. Vi ønsker å lære mer om trevarebransjen, bli kjent med nye mennesker og høre mer om hvordan andre gjør det.

- Vi ønsker som sagt å videreutvikle familiebedriften vår videre, der jeg skal jobbe med design, prosjektering og produksjon, mens Militza skal jobbe med markedsføring og sosiale media, i tillegg til at hun skal være med i produksjonen når det også trengs.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: